LEVENSVERHALEN UIT DELFSHAVEN

Deelnemers en algemeen beschrijving van het project

Het project is ontworpen om te worden geïmplementeerd met een groep van jongens en meisjes tussen 11 en 13 jaar oud (van groep 7 of 8) uit lokale scholen van Delfshaven.  De deelnemers van deze groep verwerven de rol van fotografen, verhalen vertellers, onderzoekers en interviewers. Wanneer de kinderen klaar zijn worden de kinderen in contact gebracht met  ouderen die in Delfshaven wonen en willen worden geïnterviewd en gefotografeerd door de kinderen. Mensen die open zijn om hun eigen verhalen, levens ervaringen met de kinderen te delen.

Het project wordt afgesloten met een tentoonstelling van de fotografische werken in onze galerie Cirkel.

Levensverhalen uit Delfshaven 

Buurtfeest- en fototentoonstelling

De organisatie Cirkel in samenwerking met de Wmo Radar en Thuis op Straat, organiseert een buurtfeest ter gelegenheid van de fototentoonstelling van de visuele verhalen gemaakt door een groep kinderen (10 tot 12 jaar oud) van verschillende scholen in Delfshaven. Het fotografische werk bestaat uit prints, teksten en een video over levensverhalen van een groep ouderen van ons wijk. De kinderen hebben deze ouderen in hun eigen huis ontmoet, geïnterviewd en bezocht om de fotografische collectie te realiseren die deze levensverhalen weerspiegelt door de ogen van kinderen. 

Het centrale idee van dit feest is om de buurt naar de ouderen te brengen. De participatie van ouderen in de samenleving vergt altijd veel van hen. Het zijn de ouderen die  zich moeten mobiliseren  om te kunnen deelnemen aan het leven van de buurt , wij willen dit omdraaien. Het is de bedoeling om gezinnen, kinderen en buren aan te trekken om het grondgebied van ouderen te betreden.  

De tentoonstelling begint met een openingsfeest.  Kinderen, ouders, familieleden, klasgenoten, leraren etc, komen dan naar het buurtfeest in het senior center (ouderflat Kolk of dergelijks). De ouderen ontvangen de mensen uit de buurt ter gelegenheid van de fototentoonstelling: Levensverhalen uit Delfshaven.  

Ter gelijktijdig de expositie word gespreid over verschillende locaties (hangt af van hoeveel materiaal, anders doen we een reizende expositie) en vervolgens een wijksafari langs de verschillende punten in de wijk. Denk aan het Buurttrefpunt, Kapsolon Jorika, Vila Pieter, Galerie Cirkel, en De Kolk.