VADER & KIND CHALLENGE DAG

Cirkel Sociaal Ondernemer en Stichting Veerkrachtige Gemeenschap met een groep bewoners, organiseren een feestdag gericht op bewoners van Delfshaven om een bijzondere dag in de buurt  te beleven. 

Een dag vieren gewijd aan opa’s en vaders met hun kinderen (moeders zijn altijd welkome). Families komen te genieten van een verscheidenheid aan activiteiten. Door hun lichaam te gebruiken, door interactie met hun kinderen, maar ook met de anderen die op die dag aanwezig zijn. We zullen ervaringen delen, vreugde en reflecties over onze verschillende rollen. 

Het programma bestaat uit diverse activiteiten en workshops (Challenges) waar volwassenen en kinderen een actieve rol nemen. Gedurende de dag willen wij aandacht besteden aan de participatie en verbinding  tussen vaders en kinderen maar ook tussen de bewoners. We werken op een interactieve en speelse manier in de communicatie tussen de aanwezigen waarbij elkaar leren kennen centraal is. 

Foto’s Vaderdag (Jun 2019)

We zullen het spel gebruiken als een hulpmiddel voor communicatie. Het spel is geen activiteit zoals elke andere. Het is net zo magisch als een ritueel, banden en ontwart energieën.  Het spel is een ‘test-site’ voor creativiteit. Het wordt tegelijkertijd een symbolische en magische buurtruimte zowel voor vaders, kinderen en opa’s. 

De methodologie zal gebaseerd zijn op expressie-spellen, theatrale creatie-spellen om te leren omgaan met situaties in ons dagelijks leven, creaties in groepen en dialoog-kringen om meningen en standpunten te delen .