De Papa’s en De Mama’s:

Zelfbewuste ouders, gelukkiger kinderen: drie paden om de persoonlijke ontwikkeling van vaders en moeders te versterken.

WORKSHOPS & Rondetafelgesprek

Voor wie: ouders uit Delfshaven die geïnteresseerd zijn in het bespreken van opvoedingsproblemen met andere ouders in de buurt.

Deelnemers: 10 tot 12 deelnemers  

Totaal bijeenkomsten: 9

Het traject van 10 sessies is gericht op ouders die het belangrijk vinden om zichzelf beter te leren kennen en zichzelf te ontwikkelen om het welzijn van henzelf en van hun kinderen te laten groeien. 

Het traject wordt verdeeld in drie stappen van drie sessies per keer. 

Elke stap heeft een hoofdthema dat te maken heeft met het opbouwproces van het welzijn van de ouder, zowel als individu en als zorgfiguur.

Ik en mijn eigen jeugd, ik en mijn gezin en ik en mijn werkgeluk zijn de hoofdlijnen van het programma.

Tijdens de sessies gaan ouders zichzelf beter leren kennen door ervaringen met andere ouders delen en zij krijgen verschillende praktische gereedschappen mee om de kwaliteit van hun dagelijkse leven en dat van de kinderen te verhogen.  

Workshop 1: Ik en mijn communicatie

Zou je graag meer verbinding willen ervaren in de relaties om je heen? Zou je anderen graag begrijpen en jezelf zo leren uitdrukken dat er wederzijds begrip ontstaat? En zou je jezelf graag eerlijk willen uiten, zonder te oordelen?

Ontdek in deze eerste workshop een aantal basisvaardigheden van “Geweldloze Communicatie”, gebaseerd op het werk van Marshall B. Rosenberg. En leer hoe je oordelen om kunt zetten in verbindende woorden en leer wat wij mensen allemaal met elkaar gemeen hebben, zodat we elkaar op empathisch wijze kunnen horen, wat er ook gezegd wordt.   

Workshop 2: Ik en mijn kinderen

Zou je een meer verbindende en respectvolle relatie met je kind(eren) willen ervaren? Zou je je kind willen begrijpen als het “Nee’ roept en willen komen tot meer samenwerking?

Kom dan naar deze tweede workshop “Ik en mijn kind(eren)” en ontdek een aantal “Geweldloze Communicatie” vaardigheden, gebaseerd op het werk van Marshall B. Rosenberg. We leren o.a. hoe je vanuit empathische zelfverbinding de gevoelens en behoeften van je kind kunt achterhalen en hoe je empathisch kunt luisteren.  

Workshop 3: Ik en mijn partner

Zou je op een meer verbindende wijze met je partner willen kunnen communiceren, zonder kritiek of eisen te horen? Zou je nieuwe inspiratie op willen doen hoe je door middel van communicatie elkaars leven kunt verrijken? 

Ontdek in deze derde workshop “Ik en mijn partner” een aantal vaardigheden, gebaseerd op het model van “Geweldloze Communicatie”, van Marshall B. Rosenberg. We gaan deze keer dieper in op onze behoeften, empathisch luisteren en het doen van verzoeken.

Workshop 4: